צליית הסטייק המושלם, פריך מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים, נראית כמו משימה המתאימה רק למומחים אבל בעצם פשוטה יותר ממה שחושבים.
תבליני מימון מעניקה לכם טיפים לצליית בשרים על האש!
1. לפני שמתחילים חשוב לוודא שרשת המנגל תהיה נקייה לחלוטין. שאריות ולכלוך יפגעו בצלייה ובטעם הבשר.
2. בטרם מניחים את הבשר על רשת הצלייה, יש לשמן אותה בעזרת מטלית או בצל טבולים בשמן, למניעת הידבקות.
3. חשוב להשתמש בבשר איכותי. במידה והקפאתם את הבשר יש להפשיר את הנתחים לחלוטין, רצוי הפשרה מדורגת בתוך המקרר.
4. יש להוציא את הבשר מהמקרר כמחצית השעה לפני הצלייה. הצלייה הטובה והעסיסית ביותר נעשית כאשר הבשר בטמפרטורת החדר.
5. לקבלת ארומה וטעם ייחודי מומלץ להניח מקלות קינמון בין הפחמים.
6.במידה ומוסיפים שמן לבשרים, מומלץ לתבל לפני, אחרת התיבול פשוט "צף" מעל ולא נספג בבשר.
7. חשוב להשתמש בתבלינים איכותיים 100% טהורים, ללא מונוסודיום גלוטומט, אשר משתלט על עם הבשר.
8. הימנעו מלהמליח את הבשר לפני שמניחים אותו על המנגל, המלח סופח את הנוזלים ומייבש את הבשר.
9. לתיבול קלאסי של סטייק, פזרו פלפל שחור גרוס דק ועסו את הבשר בידיים כך שהפלפל יחדור לבשר. לפני ההגשה המליחו במלח גס.
10. יש הנוהגים לחתוך את הבשר כדי לוודא את מידת הצלייה – הדבר גורם לייבוש הבשר ואיבוד העסיסיות שלו.