לבצק:
2 כוסות קמח לבן
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
1 ביצה L
1/2 כפית טימין מיובש
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
1 כפית שומשום שחור
למילוי:
2 כפות שמן זית
200 גרם גבינת חמד או פטה או בולגרית
150 גרם גבינה צהובה, מגורדת דק
2 בטטות, קלופות
מעט מלח ופלפל שחור גרוס
1. במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק אחיד. לשים ביד לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה או למשך הלילה.
2. חותכים את הבטטות לקוביות קטנות וצורבים במחבת עם שמן זית עד שהבטטות רכות לגמרי. ממליחים ומפלפלים. מצננים.
3. מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עיגולים בגודל של סף כוס. אפשר עם קורצן עגול או מסולסל או בעזרת כוס.
4. מניחים בתוך כל עיגול בצל קוביית בטטה, מעט גבינת חמד (או פטה) ומעט גבינה צהובה וסוגרים לצורת אוזן המן. מהדקים היטב שלא יפתח בתנור.
5. מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-30 דקות או עד שאוזני ההמן מתחילות להזהיב. קחו בחשבון שזמן האפייה תלוי בעובי הבצק, בכמות המילוי ששמתם וכמובן בתנור אז תבדקו טוב טוב כבר אחרי 20 דקות.
הערות ושדרוגים
– במקום קוביות בטטה אפשר לשים פרחי ברוקולי קטנים שחולטים כמה דקות במים או מרככים במיקרו. ואפשר גם חצילים קלויים, קוביות קישואים שצורבים כמו הבטטה, פלפלים קלויים, בצל מטוגן או כל מילוי אחר שאתם אוהבים וכבר מוכן לפני האפייה כי האפייה כאן קצרה ולא יהיה זמן ארוך לירק להתרכך.
– במקום שומשום שחור אפשר להשתמש בשומשום רגיל או קלוי ואפשר גם להמיר בפרג שלם.
– במקום קמח לבן אפשר לשים קמח כוסמין בהיר או חצי קמח כוסמין מלא.
– אם הבצק לא מתאחד לכם לגמרי אפשר להוסיף 2-3 כפות מים קרים.