500 גרם פילה נסיכת הנילוס – ללא עור ועצמות (קפוא ומופשר או טרי)
מיץ מלימון שלם
2 ביצים
כוס קמח
1 כפית שום טחון תבליני מימון
1/2 כפית מלח גרוס תבליני מימון
2 כוסות פירורי לחם זהובים או פירורי לחם שום תבליני מימון
שמן קנולה/סויה/חמניות לטיגון או תרסיס שמן לאפייה
לרוטב:
4 כפות רוטב צ’ילי חריף או 4 כפות רוטב צ’ילי מתוק + 1/2 כפית צ’ילי גרוס תבליני מימון
2 כפות דבש
2 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
1. שוטפים היטב את הדג וחותכים לרצועות בעובי ס”מ. מניחים בקערה גדולה ומזלפים מעל מיץ מלימון שלם. מערבבים בעדינות עם הידיים או עם כף ומניחים במקרר למשך שעה.
2. נפטרים מעודפי הנוזלים שניקוו בתחתית הקערה.
3. מניחים ב-3 קערות את המצרכים הבאים: בקערה ראשונה שמים 2 ביצים וטורפים, בקערה שנייה שמים קמח, שום ומלח ומערבבים ובקערה השלישית שמים פירורי לחם.
4. אם אופים, מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור. מרססים את הנייר בספריי שמן. אם מטגנים, ממלאים מחבת בשמן עד לגובה של ס”מ ומחממים.
5. מצפים כל רצועת דג בקמח ונפטרים מעודפי קמח. מעבירים לביצים ומצפים היטב בביצים הטרופות. מעבירים לקערת פירורי לחם ומצפים מכל הצדדים.
6. מטגנים את רצועות הדג מכל הצדדים עד הזהבה או מעבירים לתבנית תנור ומרססים מעל בספריי שמן (חשוב שכל הציפוי יקבל שכבה עדינה של שמן). אופים במשך 15-18 דקות או עד שהאצבעות הדג זהובות. מומלץ מאוד להפוך אותן פעם אחת במהלך האפייה.
7. מרכיבים רוטב: מערבבים את כל מצרכים הרוטב בקערה ומגישים לצד הדג.
הערות ושדרוגים
– ניתן להכין את אצבעות הדג גם מפילה סלמון או דג לבן שאוהבים ובתנאי שאין בו עצמות ועור.
– אוהבים טעמים דומיננטיים? ניתן להוסיף לקמח כפית טימין מיובש ואו 1/2 כפית צ’ילי גרוס.
– רוצים להכין את אצבעות הדג לפני הארוחה החגיגית? אין שום בעיה. פשוט מכינים אותן כרגיל ו-10 דקות לפני ההגשה מעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות ומחממים אותן בסביבות 7 דקות או עד שהן חמות ופריכות.