ארנצ’יני ברוטב עגבניות שרי

חומרים:

1 כף שום גבישי
1 חבילת פטריות קצוצות
25 גרם חמאה
250 גרם אורז
1 ליטר מים
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
100 מל שמנת 38%
150 גרם גבינה צהובה

לציפוי:
2 ביצים
פירורי לחם קריספ פנקו זהוב

לרוטב עגבניות:
1 רוטב עגבניות שרי קלאסי תבליני מימון
קורט אורגנו תבליני מימון

אופן הכנה:

  1. מחממים בסיר מעט שמן ,מוסיפים את השום ומעליו מוסיפים את הפטריות והחמאה ומערבבים.
  2. מוסיפים את האורז ומערבבים.
  3. מוסיפים את המים בהדרגה בערך רבע מהכמות בכל פעם עד שהאורז סופג את הנוזלים ונהיה במרקם שאתם רוצים.
  4. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים.
  5. מוסיפים את השמנת ומערבבים עד שהיא נספגת באורז .
  6. מכבים את הגז, מוסיפים את הגבינה הצהובה ומערבבים.
  7. ממתינים כשעה שהתערובת במקרר תתייצב.
  8. מגלגלים מהתערובת כדורי ארנצ’יני
  9. טובלים את כדורי הארנצ’יני בביצה ובפירורי לחם ולאחר מכן מטגנים אותם עד להזהבה.
  10. מסדרים צלחת הגשה יפה עם רוטב עגבניות מעליו נפזר קצת אורגנו ונסדר את כדורי הארנצ׳יני.

מתכון של שובל יעקב .