בויוס בשר

חומרים:

לבצק:

1/2 קילו קמח לבן מנופה (3.5 כוסות מדידה + כף)

300 מ”ל מים (1 +1/4 כוסות מדידה)

1 כפית מלח הימלאיה דק

שמן – לטבילת הבצק

למלית הבשר:

2 בצלים קצוצים

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

3 כפות שמן זית

500 גרם בשר בקר טחון

1 כף כמון

1/2 כף כורכום

1/4 כפית פלפל שחור טחון

1 כף מלח הימלאיה דק

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

2 שיני שום כתושות

עבור הציפוי: (לא חובה)

1 ביצה טרופה

שומשום

אופן הכנה:

 

עבור הכנת הבצק:

  1. במיקסר עם וו לישה מניחים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק בערך לישה של 8 דק’.
  2. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים ומכדררים לכדורים חלקים (גם בתחתית של הכדור)
  3. מניחים בקערה את הכדורים ומוזגים עליהם שמן, השמן רק מגן שלא יתייבשו, לא לפחד😉
  4. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד כשעה וחצי.

עבור הכנת מלית הבשר:

מטגנים בצל ובצל ירוק בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הבשר מפוררים ומטגנים אותו יחד, מוסיפים את שאר מצרכים, מטגנים עוד כ-15 דק’ ומסירים מן האש.

עבור הרכבת הבויוס:

  1. על גבי משטח מניחים כדור משומן ובעזרת כפות ידיים משומנות פותחים את הבצק בעדינות עד רמת שקיפות, לצורת מלבן.
  2. מפזרים בצד אחד מן המלית בשר על כל האורך.
  3. מגלגלים לרולדה, ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה בצורת שבלול, כך חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. (אפשר גם לעשות שבלולים אישיים).
  4. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות טורבו כ-40 דק׳ או עד שהמאפה זהוב ויפה.

*מתכון עריכה וצילום: בתיה שורק