בורקס בשר ופטריות

עד שעה

חומרים:

חבילה בצק עלים

500 גרם בשר טחון

3 בצלים קצוצים דק דק

מעט שמן לטיגון

1 כפית כמון

כפית מלח.

כפית פלפל גרוס

50 גרם צנוברים

חלמון ביצה

שומשום

טחינה לבנה:

כוס טחינה גולמית

2 שיני שום מיץ מלימון

1 כוס  מים קרים

1/4 כפית מלח

1/4 כפית כמון

אופן הכנה:

  1. במחבת רחבה, טגנו בצל עד להזהבה, תבלו במלח ופלפל .
  2. הוסיפו את הבשר פוררו וערבבו היטב.
  3. הוסיפו התבלינים והצנוברים, טגנו עוד כחמש דקות וכבו את האש לצינון.
  4. פתחו הבצק ומלאו בתערובת.
  5. קפלו הבצק וצרו רולדה ארוכה חרצו קלות בסכין על גבי הרולדה.
  6. מרחו חלמון פזרו שומשום והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אפו כ-25 דקות, עד להזהבה יפה. לאחר צנון קל, ניתן לפרוס הרולדה.
    הטחינה:
  7. בעזרת מוט בלנדר – טוחנים את כל המרכיבים יחד לטחינה דלילה יותר ניתן להוסיף עוד  מים קרים לקבלת המרקם הרצוי.
  8. לטחינה ירוקה – מוסיפים צרור עלי כוסברה קצוץ גס

גודל פונט
ניגודיות