בטטות שלמות אפויות בתנור

חומרים:

6 בטטות בגודל בינוני

1 כוס מלח גס

 

לממרח קשיו:

1/2 כוס קשיו מושרה במים 30 דקות

חופן פטרוזיליה קצוצה

1 שן שום קצוצה

מיץ מחצי לימון

¼ כפית פלפל שחור גרוס

לקינואה:

½ כוס קינואה שטופה

1 כף שמן זית

½ כפית מלח

אופן הכנה:

הכנת הבטטות:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. מפזרים מלח גס על נייר אפייה ומניחים עליו את הבטטות. אופים את הבטטות כ-50-60 דקות עד לריכוך מוחלט.

הכנת הממרח:

  1. מכניסים את כל החומרים למעט הפטרוזיליה לבלנדר ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.

הכנת הקינואה:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מרתיחים סיר מלא במים, זורקים פנימה את הקינואה ומבשלים כ-10 דקות, מניחים את הקינואה בתוך מי קרח לעצירת הבישול ולאחר מספר דקות שמתקרר מסננים.
  3. מפזרים את הקינואה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזליפים שמן זית ומלח.
    מכניסים את התבנית לתנור ל20 דקות, מערבבים את הקינואה מידי פעם כדי שהאפייה תהיה אחידה. הקינואה צריכה להיות קריספית ויבשה.

הרכבת המנה:

  1. חורצים את הבטטות לאורכן, מניחים בנדיבות ממרח הקשיו, מפזרים קינואה קריסיפית וקצת עלי פטרוזיליה ומגישים.
גודל פונט
ניגודיות