בצלים ממולאים בבשר ואורז ברוטב עגבניות

מעל שעה

חומרים:

  • 500 גרם בשר בקר טחון, טרי
  • 5 בצלים, עדיף מאורכים
  • 1/2 כוס אורז
  • 1 שן שום, קלופה
  • 1/2 כפית תבלין לקציצות
  • 1/2 כפית בהרט
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • כף שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית ציפורן טחונה
  • 1/4 צרור עלי פטרוזיליה
  • 2 עגבניות בשלות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 קופסה עגבניות מרוסקות (400 גרם)
  • כף רסק עגבניות
  • 2 מקלות קינמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה (אפשר גם חריפה).

אופן הכנה:

  1. קולפים את הבצלים ויוצרים חתך מהחלק החיצוני של הבצל עד לאמצע. מקלפים את גלדי הבצל כך שיווצרו לכם לפחות 3-4 גלדים מכל בצל. אם קשה לכם לשחרר את גלדי הבצל אפשר להניח את הבצלים בקערה עם מים רותחים, להמתין כמה דקות ולנסות שוב. את החלקים הפנימיים של הבצל וגלדי בצל שנקרעו מניחים בצד.
  2. מעבירים את גלדי הבצל לקערה גדולה עם מים רותחים ומניחים להם להתרכך מעט (לפחות 10 דקות ואפשר גם למשך הלילה על השיש).
  3. קוצצים דק את הבצל שנותר מהקילוף (החלק הפנימי וגלדים שנקרעו) ומעבירים לקערה גדולה.
  4. קוצצים רק את השום.
  5. מוסיפים לבצלים הקצוצים בשר בקר טחון, שן שום קצוצה דק, תבלינים, אורז ופטרוזיליה. מערבבים היטב עד שנוצרת תערובת הומוגנית. מעבירים לשקית ושומרים במקרר במשך חצי שעה.
  6. מוציאים את גלדי הבצל מהמים וממלאים בתערובת הבשר. מגלילים את שכבת הבצל סביב עצמה ומניחים, כשהחלק שסוגר את הבצל כלפי מטה, על צלחת גדולה.
  7. בסיר רחב ושטוח מזלפים שמן זית ומניחים את פרוסות העגבנייה על כל החלק התחתון של הסיר. אם העגבניות קטנות או שהסיר יותר גדול אפשר כמובן להשתמש בעוד עגבנייה.
  8. מניחים מעל העגבניות את הבצלים הממולאים, כמה שיותר צמוד כדי שלא יפתחו, כשהחלק שסוגר את הבצל כלפי מטה.
  9. מערבבים בקערה קטנה מים רותחים, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ופפריקה ומזלפים את כל הרוטב על הבצלים.
  10. שוברים את מקלות הקינמון ל-2 ומניחים בין הבצלים.
  11. מבשלים עם מכסה 3/4 סגור במשך חצי שעה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות להמשך אפייה של 40 דקות או עד שהבצלים רכים והאורז מוכן. מומלץ להשקות מדי פעם את הבצלים ברוטב שנוצר בתחתית הסיר.
גודל פונט
ניגודיות