גלילות חזה עוף במילוי פטריות וערמונים ברוטב צ’ילי, שום ומייפל

מעל שעה

חומרים:

  • 7 חזה עוף (שטוחים – אחרי החיתוך לשניצלים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון
  • 1 שקית ערמונים בוואקום
  • 1 בצל לבן גדול
  • 2 ענפי טימין
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 3 כפות מייפל
  • 3 כפות רוטב צ’ילי
  • כפית שטוחה אבקת שום
  • 1/2 כפית תבלין לפרגיות
  • כף שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 ענפי טימין
  • 2 תפוחי אדמה שטופים היטב, אפשר עם הקליפה
  • 1 בטטה קלופה
  • 3 בצלצלי שאלוט או בצל אחד לבן
  • 6 כרוב ניצני

אופן הכנה:

1. מבקשים מהקצב לשטח את העוף לפרוסות מאוד דק או דופקים עליהן עם פטיש שניצלים עד שהעוף דק.
2. חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים במחבת עם שמן זית עד הזהבה.
3. קוצצים את הפטריות והערמונים לקוביות ומוסיפים לבצל. מפזרים מעל עלי טימין, מלח, אבקת שום ופלפל ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהפטריות מתרככות מעט. בערך 5 דקות. מצננים בצד עד שממלאים.
4. מניחים בתחתית כל חזה עוף מהמילוי, חשוב לשים כמות גדולה יחסית (בערך 3 כפות) ומגלגלים לרולדה. אם נשארים חורים והמילוי מציץ זה בסדר גמור. הדבר הכי חשוב זה להדק את העוף היטב סביב המילוי.
5. חותכים את הירקות לקוביות גדולות או לפרוסות (את כרוב הניצנים ובצלי השאלוט חותכים לחצי). אם חותכים לפרוסות מניחים בתחתית התבנית, אם חותכים לקוביות מסדרים מסביב.
6. מניחים את גלילות העוף בתבנית, צמודות אחת לשנייה.
7. מערבבים את מצרכי הרוטב בקערה קטנה ומזלפים מעל העוף והירקות. מתבלים בפלפל שחור גרוס.
8. אופים במשך 30-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד שהחלק העליון של העוף זהוב. פורסים ומגישים ביחד עם הירקות ותפוחי האדמה.

גודל פונט
ניגודיות