דג אפוי בתערובת עשבי תיבול
עד שעה
חומרים:
- דגים שלמים טריים (למשל: לברק, מוסר, פורל) במשקל 500-600 גרם, מנוקים היטב מקשקשים 4
- 1/4 כוס שמן זית
- כפית בזיליקום מיובש
- כפית טימין מיובש
- 1/2 כפית אורגנו מיובש
- כפית פטרוזיליה מיובשת
- 1/2 כפית שמיר מיובש
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1-2 כרישות בגודל בינוני, שטופות היטב וחתוכות לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ
- 1-2 שומרים יפים, חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס”מ
- 1 לימון, חתוך לפרוסות דקות
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- בקערה מערבבים את שמן הזית עם התבלינים המיובשים ומלח ופלפל.
- בקערה שמים את פרוסות הכרישה והשומר, מוסיפים 1/2 מתערובת העשבים ומערבבים.
- משטחים על תבנית עם נייר אפייה.
- מעל מניחים את הדגם השלמים – בעזרת סכין יוצרים 2-3 חרכים בכל צד של הדג ומושחים בתערובת התבלינים.
בבטן הדגים מניחים את פרוסות הלימון.
- אופים 25-35 דקות או עד שהדגים עשוי לחלוטין.
- מגישים למרכז השולחן.
אהבת? שתף/י עם החברים והמשפחה