דג שלם אפוי בתנור עם ירקות אביב

עד שעה

חומרים:

(4-6 מנות)

חומרים:

2 דגים טריים בגודל בינוני

2 שומרים פרוסים

2 לימונים פרוסים דק

2-3 גבעולי שום ירוק

4-5 ארטישוקים קטנים

חופן שעועית ירוקה רחבה

חופן שעועית ירוקה רגילה

2 כרישות

2-3 גבעולי מרווה

2-3 גבעולי טימין

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס

4 כפות שמן זית

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. קוצצים שום ירוק ומערבבים עם מעט מלח וכף שמן זית.
  3. שוטפים ומנקים את הכרישות, חותכים כל כרישה לאורכה ואח״כ ליחידות באורך: 2-3 ס״מ. פורסים את השומרים.
  4. וחוצים את הארטישוקים. פורסים את הלימונים לפרוסות בעובי: ½ ס״מ.
  5. ממלאים סיר במים עם כף מלח ומביאים לרתיחה, זורקים פנימה את השעועית וחולטים 2-3 דקות ומוציאים למי קרח.

סידור התבנית ואפייה:

  1. מזליפים שמן זית על כל הירקות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  2. מורחים את הדג בשמן זית, ממלאים את הבטן שלו בתערובת שום ירוק ו3- פרוסות לימון.
  3. מניחים את הדג על הירקות, מפזרים עלי טימין ומרווה, פלפל שחור גרוס ומכניסים לתנור ל-20 דקות.