דלעת ערמונים ממולאת בבשר בקר טחון, פטריות וערמונים

חומרים:

  • 3 כפות שמן זית
  • 3 יח’ דלעת, חצויות לחצי ומרוקנות
  • 1/2 1 כפית צ’ילי גרוס מטחנה
  • 1 כף שטוחה טימין יבש
  • 1 כפית שטוחה בהרט
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1 כפית שטוחה פלפל ארבע עונות מטחנה
  • 1 כף שטוחה של סוכר
  • 1 כפית מלח 
  • 1 כף סילאן טבעי
  •  חופן שקדים פרוסות
  • 5 גבעולים טימין טרי
  • 1 כפית שטוחה שום גבישי
  • 1/2 קילו (500 גרם) בשר טחון טרי
  • 4 פטריות שמפיניון טריות בינוניות חתוכות לרבעים ואז לפרוסות
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 חבילת ערמונים קלופים בוואקום

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור על 200 מעלות.
  2. מכינים תבנית עם נייר אפייה ומפזרים עליה מלח גס בכמות נדיבה. על המלח מניחים את הדלעת והערמונים (יש ליישר את תחתיות הדלעת שאינם עומדים ישר על התבנית).
  3. מתבלים את הדלעת והערמונים בצ’ילי, שמן זית, סילאן, טימין יבש (חצי מהכמות) ומלח גס.
  4. מכניסים לתנור לחצי שעה בערך- עד שהדלעת מתרככת.
  5. במחבת עם שמן זית מקפיצים את הפטריות עד התאדות הנוזלים.
  6. מוסיפים תוך כדי ערבוב את הבצל עד לשקיפות.
  7. מוסיפים את הבשר (במידת הצורך מוסיפים גם שמן זית).
  8. לתוך המחבת מוסיפים:שום גבישי, סוכר, מלח, אגוז מוסקט ופלפל ארבע עונות גרוס.
  9. מוסיפים את השקדים תוך כדי ערבוב.
  10. חוצים את הערמונים ומוסיפים אותם לתערובת.
  11. מחלקים את התערובת באופן שווה בין כל החצאים .
  12. על כל דלעת חצויה מוסיפיםאת הסילאן, הטחינה הגולמית וקצת שמן זית .
  13. מחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות (בצמוד להגשה).
גודל פונט
ניגודיות