דניס צלוי בתנור ברוטב צ’ימיצ’ורי

חומרים:

2 יח׳ דג דניס טרי שלם  / 4 יח׳ קטנים

לצ׳ימצ׳ורי:

1/2 חבילת פטרוזיליה

1/2 חבילת כוסברה

1 כף אורגנו טרי קצוץ

1 פלפל שושקה

1 גמבה אדומה

1 בצל סגול קטן

6-7 שיניי שום

5 כפות חומץ

1 כפית סוכר חום כהה

1 כפית מלח ים

1 חצי כפית פלפל שחור טחון

1/2 כוס שמן תירס/סויה

אופן הכנה:

  1. חורצים את הדגים משני הצדדים בצורת איקס או אלכסונים.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הצ׳ימצ׳ורי בקערה. ( מומלץ לילה קודם, לא חובה)
  3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  4. מחממים תנור ל 200 מעלות טורבו.
  5. יוצקים 2-3 כפות מהצ׳ימצורי על התבנית ומניחים את הדגים מעל. ממלאים את בטן הדג בצ׳ימצ׳ורי ואת כל מה שנשאר יוצקים מעל הדג ובין החריצים.
  6. מכסים את התבנית בנייר אפייה ורדיד אלומניום ומכניסים לתנור ל 35-40 דקות.
  7. מסירים את הניירות וצולים עוד כ 15 דקות.

 

 

צילום ומתכון: ענת אלישע