חזה אווז עם סלט דובדבנים מרענן

עד שעה

חומרים:

2 חזה אווז

300 גרם דובדבנים / ענבים שחורים

פלפל שחור גרוס מטחנה או פלפל ארבע העונות מטחנה תבליני מימון

1 כפית מלח ים אטלנטי

½ צרור כוסברה טרייה

צ’ילי ירוק

מלח ים מטחנה תבליני מימון

פלפל שחור גרוס דק תבליני מימון

שמן זית

מיץ מ-1/2 לימון

אופן הכנה:

4-6 מנות

הכנת הסלט:

1. מגלענים את הדובדבנים ומפרידים את עלי הכוסברה מהגבעולים.

2. מערבבים בקערה את הדובדבנים, כוסברה, צ’ילי ירוק קצוץ, מלח, פלפל שחור גרוס, לימון ושמן זית.

הכנת חזה האווז:

1. מוציאים את החזה אווז מהמקרר כ-30 דקות לפני ההכנה.

2. מחממים תנור ל-190 מעלות.

3. מפזרים בנדיבות פלפל שחור גרוס ומלח ים.

4.  מחממים מחבת ברזל כבדה, מניחים את חזה האווז כשהעור כלפי מטה, צורבים עד שהשומן נעשה זהוב וקריספי במשך 3 דקות, הופכים צד לעוד דקה.

5. מעבירים את החזה לתנור ל-3 דקות, מוציאים ומחכים 5-10 דקות ורק אז פורסים.

6. מגישים את המנה לצד הסלט דובדבנים.

הטיפ של תבליני מימון!

את סלט הדובדבנים ניתן להחליף עם פרי עונתי אחר, רימונים או תפוחים.