2 חזה אווז
300 גרם דובדבנים / ענבים שחורים
פלפל שחור גרוס מטחנה או פלפל ארבע העונות מטחנה תבליני מימון
1 כפית מלח ים אטלנטי
½ צרור כוסברה טרייה
צ’ילי ירוק
מלח ים מטחנה תבליני מימון
פלפל שחור גרוס דק תבליני מימון
שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
4-6 מנות
הכנת הסלט:
1. מגלענים את הדובדבנים ומפרידים את עלי הכוסברה מהגבעולים.
2. מערבבים בקערה את הדובדבנים, כוסברה, צ’ילי ירוק קצוץ, מלח, פלפל שחור גרוס, לימון ושמן זית.
הכנת חזה האווז:
1. מוציאים את החזה אווז מהמקרר כ-30 דקות לפני ההכנה.
2. מחממים תנור ל-190 מעלות.
3. מפזרים בנדיבות פלפל שחור גרוס ומלח ים.
4. מחממים מחבת ברזל כבדה, מניחים את חזה האווז כשהעור כלפי מטה, צורבים עד שהשומן נעשה זהוב וקריספי במשך 3 דקות, הופכים צד לעוד דקה.
5. מעבירים את החזה לתנור ל-3 דקות, מוציאים ומחכים 5-10 דקות ורק אז פורסים.
6. מגישים את המנה לצד הסלט דובדבנים.
הטיפ של תבליני מימון!
את סלט הדובדבנים ניתן להחליף עם פרי עונתי אחר, רימונים או תפוחים.