חזה עוף בחרדל ודבש עם ראשי שום

חומרים:

4 חזה עוף שלמים – נקיים מעצמות
2 כפות חרדל חלק
2-3 כפות דבש
4 כפות שמן זית
1/2 כפית צ’ילי גרוס
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
1/2 כפית אבקת שום טחון
4-6 ענפי טימין
2 ראשי שום
2 לימונים – להגשה

אופן הכנה:

1. חממים תנור ל-190 מעלות.
2. שמים בקערה חרדל, דבש, שמן זית, צ’ילי, מלח, פלפל ואבקת שום ומערבבים היטב.
3. מניחים את חזות העוף בקערה ומעסים אותו היטב במרינדה. מניחים לו לספוג טעמים במשך 10-15 דקות או כמה שעות במקרר עטוף בניילון נצמד.
4. בתבנית בגודל 20X30 מניחים נייר אפייה בתחתית ומעליה שמים את חזות העוף. שופכים מעל את יתרת המרינדה.
5. חוצים את ראשי השום ומניחים בצדדים.
6. מפזרים מעל הכל ענפי טימין.
7.  צולים בתנור בחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות או עד שהעוף זהוב. מומלץ לחתוך בחלק העבה של העוף ולהציץ פנימה שהוא לבן ומוכן ובכל מקרה לא לאפות אותו יותר מדי כדי שלא יתייבש.
מגישים עם פלחי לימון.

הערות ושדרוגים
– מומלץ מאוד במהלך האפייה, כל 10 דקות בערך, להרטיב את העוף והשום בנוזלים שנקווים בתחתית התבנית.
– במקום דבש אפשר להשתמש בסילאן או מייפל.
– במקום 2 כפות חרדל חלק אפשר להשתמש בכף חרדל חלק וכף חרדל גרגירים שמוסיף מרקם מיוחד.
– ניתן להכין את העוף כמה שעות לפני ההגשה וכשרוצים להגיש פשוט מחממים בתנור, עטוף ברדיד אלומיניום, במשך 10 דקות.
– המיצים שנותרים בתחתית התבנית מאוד טעימים אז אל תזרקו אותם. מומלץ לזלף אותם על העוף בהגשה.

גודל פונט
ניגודיות