חזה עוף בטמפורה מוקפץ עם ירקות, ברוקולי מאודה, אורז לבן וקשיו
עד שעה
חומרים:
- 700 גרם חזה עוף חצוי לקוביות (ניתן להשתמש גם בפרגיות)
- 1 חבילת טמפורה
- 2 פלפלים צהובים חצויים לקוביות בינוניות
- 1 בצל סגול פרוסות
- 1 כף שטוחה של פפריקה הונגרית חריפה
- 3 כפות צילי מתוק
- 2 כפות סויה
- 4 גבעולי בצל ירוק טריים חתוכים גס
- חופן אגוזי קשיו קלויים
- כ- 400 גרם ברוקולי של סנפרוסט – ניתן להשתמש גם בטרי.
אופן הכנה:
- טובלים את נתחי העוף בתוך קערה עם הטמפורה (לקיצור זמן ההכנה עדיף לקנות טמפורה שלא דורשת שימוש בביצים).
- במחבת קטנה ושטוחה מטגנים את העוף, כל פעם כמות קטנה על מנת שלא ידבקו זה לזה.
- במחבת גדולה מטגנים את הבצל הסגול עד שהוא משחים מעט.
- מוסיפים את הפלפלים הצהובים תוך כדי הקפצה כשתי דקות עד להשחמתם.
- מוסיפים למחבת את הסויה והצ’ילי ותוך כדי מקפיצים.
- מוסיפים את הפפריקה ומיד אחר כך את נתחי העוף (במידת הצורך מוסיפים קצת שמן) ומקפיצים יחד.
- מוסיפים את הבצל הירוק והקשיו.
- מאדים את הברוקולי במעט מים רותחים כדקה.
- מומלץ להגיש לצד אורז יסמין לבן.
*5 מנות
אהבת? שתף/י עם החברים והמשפחה