חזה עוף בטמפורה מוקפץ עם ירקות, ברוקולי מאודה, אורז לבן וקשיו

עד שעה

חומרים:

  • 700 גרם חזה עוף חצוי לקוביות (ניתן להשתמש גם בפרגיות)
  • 1 חבילת טמפורה
  • 2 פלפלים צהובים חצויים לקוביות בינוניות
  • 1 בצל סגול פרוסות
  • 1 כף שטוחה של פפריקה הונגרית חריפה
  • 3 כפות צילי מתוק
  • 2 כפות סויה
  • 4 גבעולי בצל ירוק טריים חתוכים גס
  • חופן אגוזי קשיו קלויים
  • כ- 400 גרם ברוקולי של סנפרוסט – ניתן להשתמש גם בטרי.

אופן הכנה:

  1. טובלים את נתחי העוף בתוך קערה עם הטמפורה (לקיצור זמן ההכנה עדיף לקנות טמפורה שלא דורשת שימוש בביצים).
  2. במחבת קטנה ושטוחה מטגנים את העוף, כל פעם כמות קטנה על מנת שלא ידבקו זה לזה.
  3. במחבת גדולה מטגנים את הבצל הסגול עד שהוא משחים מעט.
  4. מוסיפים את הפלפלים הצהובים תוך כדי הקפצה כשתי דקות עד להשחמתם.
  5. מוסיפים למחבת את הסויה והצ’ילי ותוך כדי מקפיצים.
  6. מוסיפים את הפפריקה ומיד אחר כך את נתחי העוף (במידת הצורך מוסיפים קצת שמן) ומקפיצים יחד.
  7. מוסיפים את הבצל הירוק והקשיו.
  8. מאדים את הברוקולי במעט מים רותחים כדקה.
  9. מומלץ להגיש לצד אורז יסמין לבן.

*5 מנות