חזה עוף ברוטב עגבניות, זעתר, טימין וחרדל

כ- 40 דקות

חומרים:

4 חתיכות חזה עוף.

3 עגבניות קשות קטנות אדומות ויפות חתוכות לרבעים – שימו לב את הפריסה יש לעשות לאורכה של העגבנייה ולא לרוחבה.

1 כפית שטוחה טימין יבש.

כ-5  גבעולים טריים ויפים של זעתר.

1 כף סילאן.

2 כפות חרדל דיז’ון.

1/2 כוס מים – רק במידת הצורך.

 

לתיבול החזה עוף:

1כפית של פלפל ארבע עונות מטחנה.

1 כפית שטוחה מלח ים מטחנה.

תרסיס שמן קנולה.

אופן הכנה:

4 מנות

אופן הכנה:

  1. מחממים מחבת פסים.
  2. מתבלים את החזה עוף.
  3. צורבים את החזה עוף בזה אחר זה, צריבה מלאה שיהיו שזופים ויפים.
  4. את החזה עוף מומלץ להעביר לתנור בתבנית שמכוסה בנייר כסף ל-15 דקות ב140 מעלות. (זמן חימום העוף הוא קריטי- אנחנו לא רוצים לייבש אותו.)

הכנת הרוטב:

  1. בסיר רחב ושטוח מטגנים בשמן רותח את העגבניות.
  2. מוסיפים את התבלינים, הסילאן, החרדל ו-1/2 כוס מים במידת הצורך.
  3. שימו לב שאתם לא מועכים את העגבניות בעת הערבוב.
  4. מוסיפים אל הסיר חצי מכמות הזעתר .
  5. מוסיפים מעט מים במידת הצורך וכעת גם את החזה עוף- נותנים לו לספוג את הרוטב על אש נמוכה מבלי להפוך אותו כ-4 דקות .
  6. מוסיפים את כמות הזעתר שנותרה.
  7. מורידים אל קרש חיתוך כל פעם חתיכה אחת של חזה העוף, חותכים לרוחב לפרוסות שוות בגודלן תוך שמירה על צורתו המלאה של העוף ומחזירים לסיר לבישול נוסף יחד למשך דקה.
  8. מניחים בצלחת ההגשה את העוף בשלמותו עם שתי חתיכות עגבנייה ומפזרים מלמעלה את הרוטב,

 

*ניתן לקשט בזעתר ולהוסיף גם מעט מהטימין היבש.

בתאבון!