חטיפי סלמון זוקיני

כחצי שעה

חומרים:

4-6 מנות

500 גרם סלמון טרי שלם ללא עור

2-3 יח׳ זוקיני גדולים

3 כפות שמן זית

1 כפית מלח ים מטחנה

8 עגבניות שרי חצויות

½ כפית פלפל שחור גרוס

½ כפית טימין מיובש

8 עגבניות שרי חצויות

½ צ’ילי ירוק קצוץ

להגשה:

שמנת חמוצה

עירית

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. משמנים תבנית במעט שמן זית.
  3. בעזרת קולפן ירקות מקלפים את הזוקיני לרצועות שלמות. את הסלמון חותכים לפרוסות דקות ברוחב הזוקיני.
  4. מניחים רצועת זוקיני על משטח העבודה ועליה מניחים סלמון, מפזרים מלח, פלפל שחור גרוס ומעט טימין ומגלגלים.
  5. מניחים את הזוקיני המגולגל בתבנית, אחד ליד השנייה. מזליפים מעט שמן זית על הכל, סוחטים את עגבניות השרי על הזוקיני, מפזרים, מלח, פלפל וקצת צי׳לי.
  6. מכניסים לתנור ל-12 דקות אפייה, עד ששולי הזוקיני מזהיבים.
  7. קוצצים עירית ומערבבים עם שמנת חמוצה. מגישים לצד המנה.

הטיפ של תבליני מימון!

  • ניתן להשתמש בזוקיני צהוב
  • ניתן למלא בפילה דג לבן או בגבינת פטה.
  • ניתן לגלף רצועות בטטה ולגלגל בתוכן את הדג.