חטיפי עראייס טבעוניים

עד שעה

חומרים:

8-10 מנות

מיני פיתות כוסמין מלא

כוס עדשים שחורות מושרות 8 שעות.

3 כפות שמן זית

ענף טימין

3 פטריות פורטבלו קצוצות

2 שיני שום

1/2 בצל סגול קצוץ

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס דק

1 כפית בהרט

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:

  1. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה, מכניסים פנימה את העדשים ומבשלים 10 דקות, מסננים ומניחים בצד.
  2. מחממים סיר שטוח ורחב עם שמן זית, מזהיבים את הבצל, מוסיפים שום קצוץ ומערבבים.
  3. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומערבבים, מבשלים 8 דקות, עד שהפטריות משחימות.
  4. מוסיפים את העדשים ומערבבים, מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה.
  5. חוצים כל פיתה לחצי וממלאים בתערובת עדשים.

צלייה במחבת:

  1. מחממים מחבת על להבה בינונית, יוצקים שתי כפות שמן זית, מניחים את הפיתות, הופכים את הפיתות כשהן מזהיבות.

אפייה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מברישים את חצאי הפיתות במעט שמן זית. מכניסים לתנור ל-10 דקות.

הצעת הגשה:

מגישים את המנה לצד טחינה, סחוג, סלט עגבניות קצוץ עם פטרוזיליה.