חלת בצל קלועה לשבת

מעל שעה

חומרים:

  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח.
  • 8 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים, או 25 גרם (1/2שקית) שמרים טריים
  • 240 מ”ל (1 כוס) מים חמימים
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 45 מ”ל (1/4כוס) שמן קנולה
  • 1 ביצה
  • 2 כפיות שטוחות מלח
  • 40 גרם (1/2 כוס) שבבי בצל מטוגן

 

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות שבבי בצל מטוגן

אופן הכנה:

1. במערבל חשמלי עם וו הלישה לשים את כל חומרי הבצק פרט לשבבי הבצל המטוגן במשך 10 דקות לבצק רך וגמיש. מוסיפים את שבבי הבצל המטוגן ומערבלים להטמעה. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, יוצרים מכל חלק 3 רצועות בצק ארוכות וקולעים יחד לצמה.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את החלות בביצה טרופה ומפזרים מעל שבבי בצל מטוגן.
אופים 25-35 דקות להשחמה, מצננים.