חצילים קטנים ממולאים בעדשים, פטריות, אורז ועשבי תיבול

חומרים:

6-8 מנות

8-12 חצילים קטנים

למילוי:

6 פטריות פורטבלו קצוצות

1 בצל בינוני קצוץ

3 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

1 כוס עדשים מושרות במים 4 שעות

1 כוס אורז בסמטי מלא

1 כפית מלח ים מטחנה

1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק

1 כפית שטוחה ראס אל חנות

לרוטב:

3 כפות שמן זית

3 שיני שום פרוסות

3 גבעולי זעתר

1 כפית מלח ים מטחנה

1 כף רכז לימונים טבעי

אופן הכנה:

הכנת המילוי:
1.מרתיחים בסיר מלח ים ומוסיפים אורז. מבשלים כ-20 דקות מסננים ומקררים.
2.מחממים מחבת או סיר שטוח עם שמן זית, מטגנים בצל כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מוסיפים שום קצוץ, פטריות, עדשים ומערבבים.
3.מתבלים בפלפל שחור גרוס דק, מלח ים, ראס אל חנות ומטגנים כ-8 דקות.
4.מוסיפים את האורז המבושל מערבבים, מבשלים 3-4 דקות ומקררים.
5.טוחנים 1/3 מכמות המילוי במעבד מזון ב-3-2 פולסים, מערבבים את התערובת הטחונה עם יתר התערובת.
6.חותכים את החצילים לאורכם, פותחים מעט בעזרת כף היד, ממלאים בנדיבות ומהדקים מבחוץ.

הכנת הרוטב:
7.יוצקים שמן זית לסיר ומסדרים בתוכו את החצילים. מניחים בין החצילים שום, גבעולי זעתר, מלח ים  יוצקים רכז רימונים וכוס מים
8.מניחים נייר אפייה בצורה צמודה על החצילים ומכסים במכסה.
9.מבשלים 30 דקות על אש נמוכה. אם המים לא מכסים את החצילים מוסיפים מעט מים.
10.מחממים תנור ל-180 מעלות מכניסים את הסיר לתנור ואופים כ-30 דקות.