טאקו בטטות ועדשים

כ- 25 דקות

חומרים:

חבילת טורטיה מקמח תירס/ קמח חיטה.

לטאקו:

חבילת טורטיות מקמח תירס – לקרוץ עיגולים בקוטר של קערת מרק קטנה..

1 כפית פפריקה הונגרית מתוקה.

1כפית שטוחה של מלח.

תרסיס שמן זית.

לקוקטייל עדשים:

2 כפות שמן זית

1/2 כוס עדשים שחורות

1/2 כוס עדשים ירוקות

1/2 חצי כוס מנומרות

1 בצל סגול חתוך לחצי ואז לפרוסות – לא דקות מידי

1/4 כפית בהרט

1/4 כפית כוסברה טחונה

1 כף סומק

1 כפית שטוחה של מלח

1-2 כוסות מים רותחים

לבטטה:

1 בטטה גדולה מבושלת למחצה, קלופה וחתוכה לקוביות שוות בגודלן

תרסיס שמן זית

מלח ים מטחנה

פלפל שחור שלם

צ’ילי גרוס מטחנה

להכניס לתבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לרבע שעה.

אופן הכנה:

אם אתם מתכננים ערב טאפסים וחברים או סתם בא לכם לפנק את המשפחה במנה צבעונית קריספית, קלילה וטעימה בטירוף, כתבנו בשבילכם את המתכון המושלם.

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מרססים כל טורטיה בשמן ולתבל מכל הצדדים.
    את הטורטיות מסדרים על גבי תבנית רשת כשהן מופנות כלפי מטה.
  3. משאירים בתנור ל-7 דקות, תלוי במידת הקריספיות הרצויה לא מייבשים מידי כדי שיהיה קל למלא.

אופן הכנת העדשים:

  1. בסיר קטן ועמוק מבשלים במים רותחים את שלושת סוגי העדשים כ-7 דקות עד לריכוך
    מסננים ומניחים בצד.
  2. במחבת שטוחה ורחבה מטגנים את הבצל עד להזהבה.
  3. מוסיפים את העדשים לסיר ותוך כדי ערבוב מוסיפים את השום והתבלינים.
  4. מוסיפים כוס מים ומערבבים, את המים יש להוסיף בהדרגה – לנו יצא להוסיף כמעט כל 5 דקות כוס מים נוספת (המטרה היא שלא תהייה עיסה ושהעדשים לא ייתרככו מידי)
  5. מוסיפים כחופן כוסברה טרייה וממשיכים בערבוב, יש להגיע למידת רכות רצויה אבל לדאוג גם שיישארו מעט נוזלים.

מילוי והגשה:

ממלאים כל טאקו בעדשים, בטטה, בצל סגול טרי, כוסברה טרייה וסומק.

ההמלצות שלנו:

*להגיש עם טחינה גולמית בצד או סלסה של צ’ילי חריף ומיונז.

גודל פונט
ניגודיות