טנזיה כבש חגיגית

חומרים:

1 קילו צוואר כבש פרוס
חופן משמשים מיובשים

חופן שזיף מיובש

חופן צימוק צהוב

חופן חמוציות מיובשות

חופן שקדים ואגוזים מכל סוג

1 כפית גדושה ראס אל חנות

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כף סילאן

1 מקל קינמון

2 בצלים סגולים קצוצים גס

מלח הימלאיה

שמן זית

אופן הכנה:

  1. שמים 4 כפות שמן זית בסיר סוטאז רחב, מוסיפים כפית פלפל גרוס ומערבבים.
  2. מוסיפים את הבשר וצורבים כ-2 דק מכל צד.
  3. מוסיפים 2 בצלים סגולים קצוצים ומערבבים.
  4. מוסיפים מקל קינמון, פירות יבשים, אגוזים ושקדים ומערבבים.
  5. מוסיפים ראס אל חנות, סילאן, כפית מלח ומים עד לכיסוי .
  6. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ללהבה קטנטנה למשך 2-3 שעות .
  7. מגישים למרכז שולחן עם אורז ושקדים קלויים חג שמח ובתאבון!

טנזיה על שלל הגרסאות שלה זאת המנה הכי חגיגית שיש בעיניי, טעמי הכבש המתקתקים עם הפירות יבשים, האגוזים השקדים התבלינים והסילאן המעולה של תבליני מימון , מוגש לצד קוסקוס או אורז ויש לכם מנה חגיגית שתמתיק לכם את השנה .

מתכון של איתי אדרי.