כרובית צלויה בתנור במילוי בשר ופטריות

כחצי שעה

חומרים:

חומרים:

1 כרובית בינונית

200 גרם בשר טחון

3 כפות שמן זית

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום קצוצות

5 פטריות פורטבלו קצוצות

תפו״א קטן מבושל מגורר דק

1 כפית ראס אל חנות תבליני מימון

¼ צרור פטרוזיליה קצוצה

להגשה:

עגבניות מגוררות

רוטב להגשה:

צ’ילי ירוק

2 שיני שום

¼ צרור פטרוזיליה

½ כוס עלי בזיליקום

1 כפית מטחנה מלח ים תבליני מימון

¼ כפית פלפל שחור גרוס דק תבליני מימון

50 גרם שקדים

¼ כוס שמן זית

אופן הכנה:

6-8 מנות

הכנת הרוטב:

1. מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון למעט שמן הזית.

2. מעבדים בפולסים לתערובת קצוצה – לא משחתית.

3. מוסיפים שמן זית ומערבבים, שומרים בצנצנת במקרר.

הכנת הכרובית:

1. שוטפים את הכרובית במים, לא מסירים עלים ירוקים חיצוניים.

2. ממלאים סיר גדול במים עם כף מלח ומביאים לרתיחה.

3. מניחים את הכרובית במים ומכסים, מבשלים כ-8 דקות. מוציאים מהמים ומניחים לקירור.

הכנת המלית:

1. מזהיבים את הבצל בשמן זית, מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומערבבים.

2. מוסיפים שום קצוץ, תבלינים ובשר טחון.

3. מערבבים דקה-שתיים. מניחים לקירור, מוסיפים תפו״א ומערבבים.

4. ממלאים את הכרובית בבשר ומהדקים, ממלאים את כל החריצים מכל הכיוונים.

5. מחממים תנור ל-200 מעלות

6. מושחים את הכרובית בשמן זית ומכניסים לתנור ל-20 דקות עד שהכרובית מזהיבה

7. מגישים לצד עגבניות מרוסקות צ’ילי ובזיליקום.

גודל פונט
ניגודיות