כרישה במילוי דג של איתי אדרי

חומרים:

400 גרם פילה דג דניס ללא עור

2 כרישה קשה

חופן נענע קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

2 פלפל מתוק

1 צ’ילי חריף קצוץ (אם אתם לא אוהבים חריף מידי שימו רבע)

1/2 בצל סגול קצוץ

1/2 כפית פלפל לבן

1 כף זעתר ושומשום

1/2 כפית צ’ילי גרוס

2 כפות סילאן

2 לימון

1/4 כוס שמן זית

מלח

אופן הכנה:

 

  1. פורסים את הכרישה לעיגולים שווים , בעזרת האצבע יוצרים קפיצים (זה קל ופשוט לא לדאוג).
  2. קוצצים את פילה הדג בסכין
  3. מוסיפים כוסברה, נענע, פלפל אדום, צ׳ילי חריף טרי, חצי בצל סגול , 2 כפיות של זעתר , חצי כפית של פלפל לבן, חצי כפית של צ׳ילי יבש, קורט מלח, וכף שמן זית מערבבים היטב.
  4. ממלאים את הקפיצים בתערובת הדג.
  5. מסדרים על תבנית אפייה את הקפיצים.
  6. שמים בצנצנת רבע שמן זית, מיץ משני לימונים , כפית שטוחה של מלח, רבע כפית פלפל לבן, 2 כפות סילאן, מערבבים היטב .
  7. יוצקים את הרוטב מעל התבנית , ומכניסים לתנור למצב גריל , 200 מעלות, למקם את התבנית בשליש העליון של התנור,20-25 דקות עד שהכרישה משחימה ומתרככת, בתאבון!