1. מחממים תנור ל-160 מעלות. מחממים את שמן הזית בסיר רחב או בתבנית נירוסטה מלבנית גדולה (בה כתף הטלה נכנסת בשלמותה), מוסיפים את הכתף וצורבים עד השחמה כ-4-5 דקות מכל צד. מוציאים את הבשר לצלחת.
2. מוסיפים לסיר את השום, הארטישוק הירושלמי והתבלינים. מביאים לרתיחה, ומחזירים את הטלה הצרוב.
3. יוצקים מים עד גובה המרכיבים ומתבלים במלח ופלפל שחור. מביאים שוב לרתיחה..
4. מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום (או במכסה שמתאים לתנור), מעבירים לתנור ואופים שעתיים וחצי או עד שהבשר נימוח ונותרו מעט נוזלים בסיר. אם נשארו נוזלים רבים, מסירים את הכיסוי וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים. מגישים לצד אורז.