לזניה חצילים זוקיני ואורגנו ברוטב רוזה וגבינות

מעל שעה

חומרים:

  • 1 חציל שלם טרי מקולף וחתוך לקוביות שוות בגודלן
  • 2 זוקיני קולפים למחצה חתוכים לקוביות שוות בגודלן
  • 8 פטריות שמפיניון (חתוכות לחצאים ואז פרוסות)
  • 1 כף שטוחה של אורגנו יבש
  • 1/4 כפית של אגוז מוסקט
  • 1 כפית שטוחה של שום גבישי
  • 1/2 כפית פלפל ארבע עונות מטחנה
  • 1 כפית שטוחה של מלח
  • 1 כפית שטוחה של סוכר
  • 1 פחית שימורים של עגבניות קוביות
  • 1 רסק עגבניות קטן
  • 1 מיכל קטן (250 מ”ל) שמנת לבישול
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 400 גרם עמק מגורדת
  • 300 גרם בולגרית קוביות
  • חבילת גבינת חמד חתוכה לקוביות

אופן הכנה:

  1. מטגנים את החצילים ומניחים בנייר סופג, חוזרים על אותו התהליך עם הזוקיני והפטריות.
  2. במחבת נפרדת בוזקים שמן זית וכשהשמן מתחמם נוסיף כדי הקפצה את העגבניות מהקופסא.
  3. מחממים תנור על 160 מעלות.
  4. מוסיפים את האורגנו ושאר התבלינים.
  5. מוסיפים את רסק העגבניות.
  6. בוזקים כפית שטוחה של שמן זית.
  7. מוסיפים פנימה את הירקות שטיגנו.
  8. מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה טועמים ומשפרים טעמים.
  9. משמנים תבנית מלבנית ושטוחה ומתחילים לסדר שכבות של דפי לזניה.
  10. על כל שכבה מוסיפים מהרוטב ומשלושת סוגי הגבינות שלנו, חוזרים על התהליך עד שמסיימים את דפי הלזניה. (אם רוצים שהלזניה תכיל יותר ירקות יוצרים פחות שכבות- משתמשים רק במחצית הדפים).
  11. על הדף האחרון של הלזניה מוסיפים את כמות התערובת שנותרה ואת כל מה שנותר מהגבינות.
  12. מכניסים לתנור עד שהגבינה מזהיבה מעט.
גודל פונט
ניגודיות