לזניית ארטישוק תרד וגבינות

כשעתיים

חומרים:

6-8 מנות
תבנית בגודל 30/30 ס״מ

1/2 חבילת עלי לזניה

300 גרם תרד טורקי טרי

3 שיני שום קצוצות

1 בצל גדול קצוץ

4 כפות שמן זית

8 לבבות ארטישוק (טרי / סנפרוסט)

1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה

1/2 כוס מים

150 גרם גאודה מגוררת

פלפל שחור גרוס דק

½ כפית אגוז מוסקט

½ כפית מלח ים מטחנה

אופן הכנה:

  1. מזהיבים בצל קצוץ עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים שום קצוץ ומערבבים.
  2. מוסיפים תרד, מבשלים 3 דקות, מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים.
  3. מוסיפים שמנת מתוקה וחצי כוס מים ומערבבים. פורסים את לבבות הארטישוק לפרוסות דקות.

הרכבת הלזנייה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. משמנים קלות את תבנית האפייה.
  3. מסדרים את דפי הלזנייה, בצורה חופפת ואם צריך אז שוברים חלק מהדפים כדי שיתאים.
  4. מפזרים תערובת תרד בשכבה אחידה, מפזרים מעט גבינה מגוררת, ומניחים מעל שוב דפי לזניה.
  5. מפזרים פרוסות ארטישוןק בצןרה אחידה, מעל תערובת תרד, גבינה מגוררת, ושוב עלי לזניה, ארטישוק, תערובת תרד מעל דפי לזניה, קצת תרד, ארטישוק וגבינה מגוררת.
  6. עוטפים בנייר אפייה ומכניסים לתנור ל-20 דקות. 5 דקות אחרונות, מסירים את נייר האפייה ואופים על מצב גריל.
גודל פונט
ניגודיות