מאפה קריספי מקמח חומוס בתוספת עגבניות ופטה

עד שעה

חומרים:

לבלילה:

1 כוס קמח חומוס

1 כוס מים

כפית מלח

½ פלפל שחור גרוס

5 כפות שמן זית

¼ כפית צילי

1 כוס מי סודה

1/4 כפית סודה לשתייה

2 שיני שום קצוצות

לתוספת:

2 כוסות עגבניות שרי חצויות

2 כפות שמן זית

כפית מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס

100 גרם גבינת פטה /בולגרית

צ’ילי ירוק קצוץ

אופן הכנה:

הכנת הבלילה:

  1. רצוי להכין יום לפני והניח סגור במקרר, שעה לפני האפייה להוציא מהמקרר.
  2. בעזרת מטרפה או בלנדר מוט מערבבים את חומרי הבלילה, הבלילה צריך להיות סמיכה וללא גושים.
    מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר ללילה.

צליית עגבניות שרי:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. מערבבים את חצאי השרי עם שמן זית, מסדרים בתבנית עם נייר אפייה  ומפזרים מעט מלח. צולים בתנור כ-8 דקות .
  3. מחממים מחבת עם שמן זית, מזהיבים קלות את השום ומערבבים אותו לתוך תערובת החומוס.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  5. משמנים נייר אפייה בשמן זית. יוצקים את התערובת על נייר האפייה, מכניסים לאפייה כ-7 דקות. ומוצאים מהתנור, מניחים את עגבניות השרי הצלויות, מזליפים שמן זית, מפזרים מלח פלפל. ומקשטים בעשבים ירוקים טריים, פטה מפוררת, בזיליקום/ זעתר / אורגנו.

גודל פונט
ניגודיות