מאפינס שבבי בצל מטוגן

עד 30 דקות

חומרים:

החומרים ל-12 מאפינס:

  • 60 מ”ל (שליש כוס) שמן זית
  • 2 ביצים L
  • 250 גרם (גביע) קוטג’ 9%
  • 120 מ”ל (חצי כוס) חלב 3%
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 250 גרם (כוס ושלושת רבעי) קמח תופח
  • 1/3 כוס (25 גרם) שבבי בצל מטוגן
  • ¾ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור

 

לציפוי:

  • 2 כפות שבבי בצל מטוגן
  • 2 כפות גרעיני חמניה

אופן הכנה:

1.      מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים שקעים בתבנית מאפינס.

2.      טורפים בקערה בינונית שמן זית, ביצים, קוטג’, חלב וגבינת קשקבל מגוררת.

3.      מוסיפים קמח תופח, שבבי בצל מטוגן, מלח ופלפל וטורפים לתערובת אחידה.

4.      מחלקים את התערובת בין השקעים בתבנית, מפזרים מעל שבבי בצל מטוגן וגרעיני חמניה ואופים 20-25 דקות להזהבה יפה.