מנגולד במילוי אורז בסמטי מלא

עד שעה

חומרים:

(4-6 מנות)

חומרים:

16-18 עלי מנגולד יפים

4 שיני שום פרוסות

1 כוס עגבניות שרי חצויות

1 כוס עגבניות שרי

¼ כוס שמן זית

מיץ מלימון

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור גרוס דק

למילוי אורז:

1 כוס אורז אדום מלא מושרה 2-4 שעות

בצל גדול קצוץ

3 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

1 כפית עלי זעתר טרי או מיובש

½ כפית נענע יבשה

½ כפית פלפל שחור גרוס

כפית מלח ים

½ ליטר מים

אופן הכנה:

הכנת העלים:

  1. שוטפים את עלי המנגולד היטב במים קרים, מפרידים את הגבעול הלבן מהעלה.
  2. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה ומכינים קערה עם מי קרח.
  3. מכניסים 2-3 עלים יחד, חולטים כ-30 שניות, בעזרת מלקחיים מוציאים מהמים ישר למי קרח.

הכנת מילוי האורז:

  1. מסננים את האורז מהמים.
  2. מרתיחים סיר מלא במים, זורקים פנימה את האורז ומבשלים 10 דקות (ממש כמו פסטה). מסננים את האורז, ומניחים בצד.
  3. מחממים שמן בסיר שטוח או מחבת ומטגנים את הבצל על להבה בינונית לקבלת בצל זהוב, מוסיפים שום קצוץ ומערבבים. מוסיפים את האורז המסונן והתבלינים ומערבבים.
  4. פורסים עלה מנגולד על משטח העבודה ומניחים כף לא מלאה מהמלית, מקפלים משני הצדדים ואז למרכז, ממש כמו מעטפה, ריבוע סגור.

הכנת הרוטב:

  1. מנקים את הגבעולים של המנגולד וחותכים אותם למקלות.
  2. בסיר סוטאז יוצקים שמן זית ומחממים, זורקים פנימה עגבניות שרי חצויות ומקפיצים כ-4-5 דקות, מוסיפים שיני שום פרוסות וגבעולי מנגולד, מלח, פלפל ומיץ לימון. מבשלים 3 דקות, מנמיכים את הלהבה.
  3. מסדרים את הממולאים בסיר, יוצקים 2 כוסות מים רותחים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-15-20 דקות. מוסיפים מים במידה וחסרים נוזלים, טועמים ומתקנים תיבול, מלח/ פלפל.
גודל פונט
ניגודיות