מניפת עוף וירקות

חומרים:

4 חזה עוף שלמים
2 זוקיני
2 עגבניות יפות ובשלות
2 בצל סגול קלוף
2 לימונים, שטופים היטב

למרינדה:
1 כפית שום גבישי תבליני מימון
1 כפית תערובת עשבי תיבול בסגנון ים תיכוני תבליני מימון
1/2 כפית צ’ילי גרוס תבליני מימון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק תבליני מימון
1 כפית מלח גס
1/4 כוס שמן זית
4 כפות דבש

אופן הכנה:

1.פורסים את הזוקיני לאורכו לפרוסות בעובי חצי ס”מ ואותן חותכים לחצי כך שיהיו ברוחב החזה עוף.
2.פורסים את העגבניות, הבצלים והלימונים לפרוסות בעובי חצי ס”מ וחוצים את הפרוסות לחצי ירח.
3.בקערה קטנה מערבבים את מצרכי המרינדה.
4.מחממים תנור ל-190 מעלות.
5.חורצים פסים בעומק 1 ס”מ בחלק העליון של חזה העוף. חשוב להשאיר רווח ביניהם של 2 ס”מ.
6.מניחים את חזה העוף אחרי החיתוך על תבנית תנור עם נייר אפייה בתחתית.
7.מברישים את חזה העוף במרינדה בנדיבות ומשאירים קצת להברשה נוספת.
8.מניחים בכל חריץ בחזה עוף פרוסה של זוקיני, עגבנייה, בצל ולימון ומברישים מעל שוב.
9.אופים בתנור שחומם מראש במשך 30 דקות או עד הזהבה יפה.

גודל פונט
ניגודיות