לרוטב:
1. מסירים את העלים החיצוניים של הארטישוק.
2. בעזרת סכין חדה או קולפן מסירים את החלק התחתון של הארטישוק.
3. חוצים את הארטישוק לאורך וטובלים את החצאים במים עם מיץ לימון.
4. בעזרת כפית, מסירים את השערות שנמצאות בלב הארטישוק (מנקים את כל הארטישוקים).
5. לאחר שהארטישוקים מנוקים חותכים אותם לפרוסות לאורך בעובי 1-2 ס”מ.
6. ממשיכים להשרות בלימון עד שמעבירים לרוטב.
הכנת הרוטב:
1. מחממים סיר רחב ושטוח מעל להבה גבוהה.
2. מוסיפים את השמן ופרוסות השום ומטגנים 30 שניות.
3. מוסיפים את מיץ הלימון והמים ובוחשים היטב, ואז מוסיפים את הכמון, הכוסברה הטחונה והפפריקה.
4. מוסיפים את הארטישוקים ומבשלים בכיסוי חלקי מעל להבה בינונית 20-30 דקות, עד שהארטישוקים רכים אבל לא נימוחים.
5. מוסיפים את הכוסברה, מערבבים היטב ומגישים חם או קר.