סלט ארטישוק צבעוני ומפתיע

עד שעה

חומרים:

  • 5-6 ארטישוקים יפים וטריים
  • מיץ מ-1 לימון גדול, להשריית הארטישוקים

 

לרוטב:

  • 3-4 כפות שמן (רגיל או זית)
  • 2-3 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כפית כמון טחון תבליני מימון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1 כפית פפריקה הונגרית מתוקה ו/או כפית פפריקה הונגרית חריפה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס דק
  • 3-4 כפות מיץ לימון
  • 1 כוס מים

אופן הכנה:

1. מסירים את העלים החיצוניים של הארטישוק.
2. בעזרת סכין חדה או קולפן מסירים את החלק התחתון של הארטישוק.
3. חוצים את הארטישוק לאורך וטובלים את החצאים במים עם מיץ לימון.
4. בעזרת כפית, מסירים את השערות שנמצאות בלב הארטישוק (מנקים את כל הארטישוקים).
5. לאחר שהארטישוקים מנוקים חותכים אותם לפרוסות לאורך בעובי 1-2 ס”מ.
6. ממשיכים להשרות בלימון עד שמעבירים לרוטב.

    הכנת הרוטב:

1. מחממים סיר רחב ושטוח מעל להבה גבוהה.
2. מוסיפים את השמן ופרוסות השום ומטגנים 30 שניות.
3. מוסיפים את מיץ הלימון והמים ובוחשים היטב, ואז מוסיפים את הכמון, הכוסברה הטחונה והפפריקה.
4. מוסיפים את הארטישוקים ומבשלים בכיסוי חלקי מעל להבה בינונית 20-30 דקות, עד שהארטישוקים רכים אבל לא נימוחים.
5. מוסיפים את הכוסברה, מערבבים היטב ומגישים חם או קר.