חומרים:

  • מעט שמן
  • 4-5 שיני שום, קצוצות
  • חבילת פול קפוא, מופשר
  • מים רותחים
  • כף אבקת מרק עוף
  • כפית כורכום
  • רבע כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור טחון
  • 2 כפות סוכר
  • 6-7 ביצים XL

אופן הכנה:

1. מטגנים את השום חצי דקה, מוסיפים את הפול ומאדים 2-3 דקות על אש גבוהה.

2. יוצקים מים רותחים עד לכיסוי הפול, ככוס וחצי.

3. מוסיפים אבקת מרק, כורכום, מלח, פלפל וסוכר.

4. מבשלים כ-15 דקות, עד שהפול מתרכך, ומסננים (משאירים מעט מהנוזלים). מעבירים לקערה ומצננים 5 דקות.

5. טורפים 6 ביצים ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור (זכרו שהפול כבר מתובל).

6. מכסים תחתית של סיר בשמן ומטלטלים אותו קלות כך שגם הדפנות יהיו משומנות (אפשר להיעזר באצבעות).

7. מחממים את הסיר על הכיריים.

8. מוסיפים את הפול המסונן לביצים המקושקשות ומערבבים. הביצים צריכות לכסות את הפול – אם הן לא מכסות, טורפים את הביצה השביעית ומוסיפים.

9. כשהשמן חם מכניסים לסיר את התערובת. מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה.

10. מעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות. אופים עד הזהבה (כחצי שעה), הופכים על צלחת ומגישים.

 

גודל פונט
ניגודיות