4-5 קלחי תירס
1/3 כוס שמן זית או 100 גרם חמאה מומסת
1 כף מלאה תערובת תיבול לתפוחי אדמה של תבליני מימון
1 כפית פלפל צ׳ילי גרוס תבליני מימון
1 כפית פפריקה מתוקה של תבליני מימון
1/2 כפית שום גבישי של תבליני מימון
1 כפית מלאה מלח הימלאיה דק של תבליני מימון(לפי טעם אישי)
לתיבול סופי:
1/2 לימון גדול
חופן פטרוזיליה קצוץ
פרמז׳ן מגורד
למטבל שמנת:
גביע שמנת חמוצה 27% שומן
2 כפות גבינה לבנה 9%
2 בצלים ירוקים קצוצים
1/2 כפית שום גבישי של תבליני מימון
1/4 כפית מלח הימלאיה דק של תבליני מימון
1. מחממים תנור ל-200 מעלות חום סטטי
2. בעזרת סכין חדה חוצים את התירס לאורכו לשניים.
3. את החצאים שמתקבלים חוצים לרבעים.
4. בקערה גדולה מערבבים תערובת תפוחי אדמה, צ׳ילי גרוס, שום גבישי , מלח ושמן זית.
5. מוסיפים לקערה את רבעי התירס שחתכנו ומערבבים בזהירות.
6 .מסדרים את צלעות התירס על מגש מרופד בנייר אפייה ומכניסים לתנור ל-25 דקות בערך או עד הזהבה קלה.
7. מסדרים את הצלעות בצלחת הגשה, סוחטים מעליהן את הלימון, מפזרים פטרוזיליה ופרמז׳ן.
8. מערבבים את כל מרכיבי המטבל ומגישים לצד הצלעות.