מקלוני תירס צלוי

חומרים:

4-5 קלחי תירס

1/3 כוס שמן זית או 100 גרם חמאה מומסת

1 כף מלאה תערובת תיבול לתפוחי אדמה של תבליני מימון

1 כפית פלפל צ׳ילי גרוס תבליני מימון

1 כפית פפריקה מתוקה של תבליני מימון

1/2 כפית שום גבישי של תבליני מימון

1 כפית מלאה מלח הימלאיה דק של תבליני מימון(לפי טעם אישי)

 

לתיבול סופי:

1/2 לימון גדול

חופן פטרוזיליה קצוץ

פרמז׳ן מגורד

 

למטבל שמנת:

גביע שמנת חמוצה 27% שומן

2 כפות גבינה לבנה 9%

2 בצלים ירוקים קצוצים

1/2 כפית שום גבישי של תבליני מימון

1/4 כפית מלח הימלאיה דק של תבליני מימון

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות חום סטטי

2. בעזרת סכין חדה חוצים את התירס לאורכו לשניים.

3. את החצאים שמתקבלים חוצים לרבעים.

4. בקערה גדולה מערבבים תערובת תפוחי אדמה, צ׳ילי גרוס, שום גבישי , מלח ושמן זית.

5. מוסיפים לקערה את רבעי התירס שחתכנו ומערבבים בזהירות.

6 .מסדרים את צלעות התירס על מגש מרופד בנייר אפייה ומכניסים לתנור ל-25 דקות בערך או עד הזהבה קלה.

7. מסדרים את הצלעות בצלחת הגשה, סוחטים מעליהן את הלימון, מפזרים פטרוזיליה ופרמז׳ן.

8. מערבבים את כל מרכיבי המטבל ומגישים לצד הצלעות.