מרק ארטישוק איטלקי לצד ברוסקטה

עד שעה

חומרים:

  • 4  כפות שמן זית
  • 2  כפות חמאה
  • 2  בצלים סגולים פרוסים
  • 5  שיני שום כתושות
  • 2 קוביות בזיליקום
  • 1 כרישה חתוכה
  • 2  תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 10  לבבות ארטישוק חתוכים לרבעים
  • 2  ענפי טימין
  • 3  חלמונים
  • גבינת גרנה פדנה מגוררת
  • 1 ליטר מים
  • מלח

לברוסקטה:

  • 4 פרוסות לחם איטלקי
  • שמן זית
  • גבינת שמנת
  • עגבניה
  • שום
  • מלח, פלפל

אופן הכנה:

1. בסיר גדול מניחים את החמאה ושמן הזית ומטגנים את הבצל, השום, הבזיליקום, הכרישה, תפוחי האדמה והארטישוק עד להזהבה.
2. מוסיפים מים ומלח ומבשלים 35 דקות עד לריכוך.
3. טוחנים היטב בבלנדר עומד.

הברוסקטה:

1. צולים קלות את הפרוסות במחבת גריל.
2. מורחים בשמן זית ובשום טרי.
3. מורחים גבינת שמנת, מפזרים קוביות עגבנייה ובזיליקום טרי.

סיום המרק:

1. מערבבים את החלמונים עם מעט מהמרק ויוצקים חזרה למרק, מערבבים קלות.
2. מגישים מנת מרק עם מעט גרנה פדנה לצד הברוסקטה.