לקציצות:
500 גרם חזה עוף / פרגית
1 בצל בינוני מגורר דק
½ קישוא מגורר דק
¼ כפית הל טחון תבליני מימון
3 כפות קמח חומוס
1 כף שמן זית
3 כפות מי סודה
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס דק תבליני מימון
למרק:
1/2 1 כוס חומוס, מושרה יממה
½ כפית סודה לשתייה
3 כפות שמן זית
4 גבעולי סלרי
4 גבעולי מנגולד
1 בצל בינוני קצוץ
1 כפית כורכום תבליני מימון
¼ כפית פלפל שחור גרוס דק תבליני מימון
1 כפית מלח
3 כוסות מים רותחים
מיץ מ-1/2 לימון
1 לימון פרסי
1. מערבבים את מרכיבי הקציצות, מניחים במקרר ל-20 דקות.
2. מבשלים את גרגירי החומוס כ-30-40 דקות עד שמתרככים, שוטפים במים ומסננים.
3. מחממים שמן זית בסיר, ומטגנים קלות בצל קצוץ, מוסיפים מקלות סלרי, מנגולד קצוץ (כולל החלק הלבן) ומערבבים. מפזרים פלפל שחור גרוס לימון פרסי וכורכום טחון ומערבבים.
4. מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס, מים רותחים ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית.
5. בעזרת ידיים רטובות צרים כדורים קטנים ומניחים בעדינות בסיר, מזיזים מידי פעם את הסיר כדי להזיז את הקציצות. מכסים ומבשלים כ-10 דקות על להבה בינונית.
6. סוחטים חצי לימון מעל ומגישים.