מרק חר’ירה

עד שעה

חומרים:

3 כפות שמן קנולה

2 בצלים קצוצים

1 קופסת עגבניות מרוסקות

1 כף כורכום

חצי כף כמון

חצי כף שטוחה פלפל שחור טחון

1 כף מלח

1.5 כוס עדשים חומות/ירוקות (מושרות ולא מבושלות)

800 גרם גרגירי חומוס מבושלים

1 צרור פטרוזיליה קצוץ גס

1 צרור כוסברה קצוץ גס

1.5 ליטר מים

1.5 חבילת אטריות דקות

להגשה

2  לימונים טריים סחוטים

אופן הכנה:

1. באמצעות מעבד מזון קוצצים את הבצל ובסיר גבוה, מטגנים בשמן את הבצלים עד להזהבה.

2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת התבלינים ופותחים אותם בשמן, תוך כדי ערבוב, 2-3 דקות.

3. מוסיפים כמון, מוסיפים את הקטניות (עדשים וחומוס) ואת הירוקים (פטרוזיליה וכוסברה) ומערבבים.

4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה-בינונית במשך חצי שעה.

5. בסיום הבישול, מוסיפים את האטריות למרק ומבשלים במשך 5 דק’ נוספות.

6. מגישים עם את המרק עם שפריץ לימון סחוט טרי.