3 כפות שמן קנולה
2 בצלים קצוצים
1 קופסת עגבניות מרוסקות
1 כף כורכום
חצי כף כמון
חצי כף שטוחה פלפל שחור טחון
1 כף מלח
1.5 כוס עדשים חומות/ירוקות (מושרות ולא מבושלות)
800 גרם גרגירי חומוס מבושלים
1 צרור פטרוזיליה קצוץ גס
1 צרור כוסברה קצוץ גס
1.5 ליטר מים
1.5 חבילת אטריות דקות
להגשה
2 לימונים טריים סחוטים
1. באמצעות מעבד מזון קוצצים את הבצל ובסיר גבוה, מטגנים בשמן את הבצלים עד להזהבה.
2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת התבלינים ופותחים אותם בשמן, תוך כדי ערבוב, 2-3 דקות.
3. מוסיפים כמון, מוסיפים את הקטניות (עדשים וחומוס) ואת הירוקים (פטרוזיליה וכוסברה) ומערבבים.
4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה-בינונית במשך חצי שעה.
5. בסיום הבישול, מוסיפים את האטריות למרק ומבשלים במשך 5 דק’ נוספות.
6. מגישים עם את המרק עם שפריץ לימון סחוט טרי.