למרק
לקניידלך
1. חותכים את כל הירקות לקוביות.
2. מחממים שמן בסיר וצורבים את פרפר ההודו מכל הצדדים. מוציאים לצלחת ומניחים בצד.
3. מטגנים את הבצל 2-3 דקות ומוסיפים את הירקות הקצוצים. מאדים 2-3 דקות נוספות.
4. מוסיפים את חזה ההודו וממלאים במים עד בערך ס”מ מעל הירקות. מביאים לרתיחה.
5. מוסיפים מלח, חוואייג’, כורכום, פלפל שחור טחון ואת הפלפל הירוק ומבשלים את המרק 50 דקות.
6. בודקים אם הגזר רך. אם כן – המרק מוכן, אם לא – מבשלים עוד כמה דקות ובודקים שוב.
7. הקניידלך: מערבבים את קמח המצה עם המלח, הפלפל והסוכר. מוסיפים את המרק החם ומערבבים היטב.
8. מוסיפים את השמן, מערבבים שוב וממתינים כמה דקות שהעיסה תתקרר.
9. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומניחים לחצי שעה.
10. מגלגלים כדורים קטנים בידיים רטובות, וזורקים לתוך סיר עם מים רותחים וכף מלח.
11. מגישים את המרק עם 3 קניידלך בצלחת.