מרק עגבניות, שמנת שום טימין

עד שעה

חומרים:

  • כ- 8 עגבניות בינוניות, רכות , קלופות וחתוכות לקוביות קטנות ושוות בגודלן (חשוב)
  •  7 גבעולי טימין טריים מופרדים מהעלים
  • 1 כפית שטוחה של טימין יבש
  • 1/4 כפית שום גבישי
  • כ-1/2 כפית פלפל ארבע עונות מטחנה
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 כף סוכר שטוחה
  • 1 כף שטוחה של מלח
  • 1/2 לימון סחוט
  • 1 מיכל קטן (250 מ”ל) שמנת מתוקה
  • 1 שן שום כתושה
  • מים רותחים שמספיקים לכיסוי מלא של עגבניות
  • גרם חמאה לבישול 25
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית שטוחה של סילאן

אופן הכנה:

1. בסיר למרק עמוק ורחב בוזקים את שמן הזית והחמאה. כשמתחמם (לא רותח) מוסיפים את

העגבניות והשום ומערבבים כ- 7 דקות עד שהעגבניות יספגו את השמן והחמאה.

2. מוסיפים את התבלינים והסילאן (למעט הטימין) וממשיכים לערבב עוד 3 דקות בערך.

3. מוסיפים את הטימין היבש והטרי ומשאירים ללא ערבוב כ-1 דקה.

4. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים מים בהדרגתיות (הוספת המים תלויה במידת הסמיכות הרצויה), עד כדי כיסוי שליש מכמות העגבניות בסיר.

5. מביאים לרתיחה, מערבבים וסוגרים עם מכסה על אש נמוכה לחצי שעה – מערבבים מידי 5 דקות.

6. טוחנים את העגבניות שנשארו שלמות במעבד מזון ומחזירים חזרה אל תוך הסיר.

7. מוסיפים את השמנת ומביאים שוב לרתיחה.

8. מוזגים לקערה ומוסיפים קרוטונים, טימין טרי ופרמז’ן.