2 כוסות שעועית לבנה מושרית 12 שעות במים.
1/2 ק”ג בשר מספר 5 חתוך לקוביות – תבקשו מהקצב.
1 תפו”א גדול קלוף וחתוך לקוביות שוות בגודלן.
1 גזר גדול חתוך לפרוסות בעובי של 1/2 ס”מ.
1 גבעול סלרי- (להפריד עלים) חתוך לפרוסות לא עבות.
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות או כף וחצי של רסק.
1 כפית צ’ילי יבש.
1 כפית פפריקה הונגרית חריפה.
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון.
1 כף שטוחה פפריקה הונגרית מתוקה.
1 שן שום פרוסה דק דק.
1/2 פלפל ירוק חריף – אם רוצים מרק פיקנטי.
2 כפות לימון כבוש טחון- לא חובה
אופו הכנה:
המלצות שלנו:
*לא לערבב יותר מידיי, לתת למרק את הזמן שהוא צריך
*ניתן לזרז תהליך עם שעועית מקופסת שימורים או של סנפרוסט אבל צריך לקחת בחשבון שהטעם הוא שונה, אם בכל זאת בוחרים בסוג זה של שעועית יש להוסיף אותה בחצי שעה האחרונה של הבישול.
*מומלץ להגיש ליד לחם שלם או ליד אורז בסמטי לבן.
*בעת ההגשה יש לגרוס צ’ילי על המרק.
*אם רוצים מרק ממש חריף להוסיף יותר מחצי פלפל ירוק
בתאבון!