מרק תאילנדי מהיר

מעל שעה

חומרים:

לבשר:

  • 500 גרם שייטל
  • 3 כוסות מים
  • ¼ כוס סויה
  • כף סודה לשתייה

למרק:

  • 4  קוביות ג’ינג’ר
  • 3  קוביות בזיליקום
  • צרור כוסברה טרייה
  • צרור בצל ירוק טרי
  • 4  כפות סויה בהירה
  • 3  כפיות סוכר
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 1 כוס ברוקולי מופשר
  • צ’ילי גרוס תבליני מימון
  • 1 ליטר מים
  • 10 עגבניות שרי חתוכות

להגשה:

  • אורז לבן

אופן הכנה:

1. מבשלים את השייטל עם המים, הסויה והסודה לשתייה במשך שעה.
2. בסיר עמוק מניחים את כל המרכיבים פרט לכוסברה, הבצל הירוק, הברוקולי והשרי, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות. מוסיפים את יתר המרכיבים כולל השייטל המבושל ומבשלים 2 דק נוספות.
3. מגישים עם אורז לבן.