סטייק דלעת עטוף בקדאיף ונגיעה של דבש

עד שעה

חומרים:

800-1000 גרם דלעת טריפוליטאית

400 גרם קדאיף טרי

3 כפות שמן זית

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור גרוס דק תבליני מימון

60 גרם פיסטוק קצוץ

½ כף ראס אל חנות תבליני מימון

להגשה:

50 גרם דבש או חלת דבש

3-4 גבעולי טימין

אופן הכנה:

תבנית בקוטר 22 ס”מ

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. חותכים את הדלעת לריבועים בגודל 5X5 ס״מ ובעובי 2 ס״מ.

3. מושחים בשמן זית, מלח, פלפל וטימין.

4. אופים את ריבועי הדלעת כ-8-10 דקות. מניחים בצד לקירור.

5. בקערה, פותחים את שיער הקדאיף ומזליפים שמן זית, הופכים כל פעם בעדינות, לא חותכים את השיער קדאיף.

6. משחררים קבוצה קטנה של שיער קדאיף ועוטפים את הדלעת כ-2 סיבובים.

7. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

8. אופים את הקדאיף כ- 15-18 דקות לקבלת גוון זהוב. 5 דקות לפני תום האפייה, מפזרים פיסטוק מעל כל מנה.

9. בעת ההגשה מזלפים מעט דבש.

גודל פונט
ניגודיות