סטייק סלמון צלוי וכרוב בחמאת לימון

חומרים:

  • ראש כרוב בינוני מחולק לארבע
  • 50  גרם חמאה
  • 5  ענפי טימין
  • קוביית פטרוזיליה כתושה
  • 6  כפות מים
  • מלח פלפל

לסלמון:

  • 300 גרם סלמון טרי
  • מלח, פלפל
  • שמן זית
  • 2 שיני שום
  • חמאה
  • מיץ מלימון אחד
  • בזיליקום

אופן הכנה:

הכרוב:

1. מתבלים היטב את הכרוב במלח ופלפל שחור, טימין ופטרוזיליה ועוטפים בנייר כסף.

2. מניחים בתבנית אפייה ואופים בחום של 150 מעלות כשלוש שעות.

3. מורידים את נייר הכסף, יוצקים את נוזלי הבישול על הכרוב וצולים ב – 200  מעלות עד להשחמה.

הסלמון:

1. ממליחים ומפלפלים את הדג.

2. מחממים במחבת חמאה ושמן זית ומניחים את הדג במחבת, מטגנים קלות מכל הצדדים.

3. מוסיפים למחבת מיץ לימון ושום ומבשלים כשתי דקות עד לזיגוג הסלמון בלימון.

4. מוסיפים רצועות בזיליקום ומסירים מהאש.