6-8 מנות
8 קישואים קטנים
500 גרם פילה דג טרי ללא עור (מוסר/ לברק)
3 כפות פירורי לחם כוסמין / מלא
2 כפות שמן זית
1 כף גרידת לימון
2 שיני שום קצוצות
1 כפית מלח ים מטחנה
1/4 כפית פלפל שחור גרוס דק
לרוטב:
2 גבעולי נענע קצוצים
1/4 צרור כוסברה טרייה
1 לימון סחוט
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח ים מטחנה
1/2 כפית זרעי כוסברה כתושים
1 כפית צ’ילי ירוק טרי קצוץ
הכנת הרוטב:
1.מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון מלבד שמן זית ולימון, טוחנים 2-3 פולסים לתערובת גסה ואחידה, מוסיפים שמן זית ולימון ומערבבים.
הכנת הקישואים:
2.שוטפים את הקישואים וחוצים אותם לאורכם. בעזרת כפית מרוקנים את חצאי הקישואים.
3.קוצצים את הדג לקוביות קטנות מוסיפים לתערובת הדגים: שום קצוץ, גרידת לימון, פלפל שחור גרוס דק, מלח ,שמן זית ופירורי לחם.
4.ממלאים את חצאי הקישואים בתערובת דג מעין תלוליות, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת כף יוצקים קצת מהרוטב על כל קישוא.
5.מחממים תנור ל-220 מעלות.
6.צולים את הקישואים 12-15 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
הטיפ של תבליני מימון!
ניתן להכין מראש את הקישואים לאחסן במקרר ולצלות בתנור לפני הארוחה.