סלט טאבולה כרובית

עד שעה

חומרים:

(4-6 מנות)

חומרים:

כרובית טרייה בינונית

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

8 עלי נענע קצוצים

חופן שעועית ירוקה חלוטה, קצוצה

2 סלקים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות 1/2 ס״מ

100 גרם גרעיני חמנייה קלויים

מיץ מלימון אחד

שן שום

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח ים

¼ כפית פלפל שחור גרוס

1 כף מייפל

אופן הכנה:

  1. מגררים את הכרובית על פומפייה גסה (אפשר לגרר גם במעבד מזון).
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. לוקחים חצי מכמות הכרובית המגוררת מתבלים בכף שמן זית, מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור ל-10 דקות, מערבבים את הכרובית ואופים עוד 10 דקות לקבלת כרובית זהובה קריספית. מניחים בצד לצינון.

הכנת קוביות סלק:

  1. מתבלים את הסלק בכף שמן זית, ו- 1/2 כפית מלח.
  2. מניחים את הסלק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור לאפייה כ-15 דקות.

הרכבת הסלט:

  1. מערבבים את הכרובית האפויה והכרובית הטרייה, פטרוזיליה קצוצה, נענע קצוצה, שעועית קצוצה, גרעיני חמנייה קלויים, שמן זית, לימון, ומלח.
    את קוביות הסלק מערבבים בסוף כדי שלא יצבע את הסלט.

 

גודל פונט
ניגודיות