סלט ירוק חגיגי

חומרים:

4-6 מנות

6  מלפפוני מיני פרוסים דק

200 גרם שעועית ירוקה

1/2 צרור עלי ארוגולה

1/4 צרור פטרוזיליה

2 גבעולי סלרי

2 תפוחי עץ גרני סמית

100 גרם גרעיני חמנייה קלויים

לרוטב:

1/2  כוס שמן זית

1/4 כוס מיץ לימון

1 כף רכז רימונים טבעי

1 כפית מייפל

1/4 שן שום קצוצה דק

1 כפית מלח ים מטחנה

אופן הכנה:

1.מרתיחים סיר מלא במים עם כף מלח ים.
2.חולטים את השעועית כ-2 דקות מוציאים לקערה במי קרח.
3.שוטפים את הירוקים במים קרים ומייבשים במגבת או במייבש חסה.
4.פורסים את התפוחים לפרוסות דקיקות בעזרת סכין חדה או מנדולינה.
5.בעזרת מספריים גוזרים פטרוזיליה לתפרחות.

הכנת הרוטב:
6.מניחים את כל החומרים בצנצנת אטומה, ומנערים היטב עד שמתקבל רוטב סמיך וחלק. טועמים ומאזנים תיבול אם צריך.
7.מניחים את כל חומרי הסלט בקערת הגשה, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים מיד.

גודל פונט
ניגודיות