סלט שומר אגוזים וגרנולה עשירה

כחצי שעה

חומרים:

2 שומרים קטנים פרוסים דק

2 תפוחי עץ ירוקים גרני סמיט פרוסים דק

2 גבעולי סלרי

2-3 גבעולי שמיר

2 כפות שמן זית

½ כפית מלח

פלפל שחור גרוס דק תבליני מימון

מיץ מלימון שלם

לגרנולה:

½  כוס שקדים

¼  כוס גרעיני חמניה

¼ כוס גרעיני דלעת

½ כוס שיבולת שועל

¼ כוס פרג

¼ כוס שומשום

3 כפות שמן זית

2 כפות

½ כפית מלח

½ כפית צילי גרוס תבליני מימון

2 כפות מייפל / סילאן

1 כף טחינה גולמית

אופן הכנה:

4-6 מנות

הכנת הגרנולה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. מערבבים את כל מרכיבי הגרנולה ומפזרים על תבנית עם נייר אפייה.

3. אופים את הגרנולה כ-20-25 דקות. מערבבים מידי פעם את התערובת כדי שתצא אחידה.

הרכבת הסלט:

מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומפזרים גרנולה.

שומרים ותפוחי עץ פרוסים דק, סלרי, ירוקים וגרנולה עשירה.

הטיפ של תבליני מימון:
ניתן לפרוס דק דק את התפוחים והשומר באמצעות מנדולינה.