עוף ממולא באורז ופטריות

כשעתיים

חומרים:

 (4-6 מנות)

חומרים:

עוף שלם טרי בגודל בינוני (1.200 גרם)

1 כוס מלח גס

1 כוס אורז בסמטי שטוף

1 בצל בינוני קצוץ

2 כפות שמן זית

3 שיני שום קצוצות

2 ענפי טימין

½ כפית פלפל שחור גרוס

1 ½ כוסות מים רותחים

2 כרישות חתוכות לאורכן וקצוצות גס.

½ כפית טימין

2 כפות פטרוזיליה יבשה

מיקס פטריות:

4 פטריות מלך היער

4 פטריות פורטובלו

סלסילה שמפיניון

סלסילת פטריות ירדן

(ניתן לבחור אילו פטריות שאתם אוהבים, רצוי לשלב כדי שיהיו טעמים מגוונים)

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מניחים את העוף השלם על מגש מרופד בנייר אפייה מפזרים כוס מלח גס על העוף ומצפים מכל הכיוונים. מניחים בצד לחצי שעה לפחות.

הכנת האורז למילוי העוף:

  1. קוצצים בצל דק, מטגנים בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים שום קצוץ ומערבבים.
  2. קוצצים 2 כוסות מיקס פטריות ומוסיפים לבצל, פלפל שחור גרוס, מלח ומערבבים, מוסיפים את האורז, מערבבים ומוסיפים מים רותחים, מבשלים 8 דקות. מניחים את האורז בצד לצינון.
  3. חותכים את הפטריות הנותרות לפרוסות, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים פטריות, וכרישה, מזליפים שמן זית, מלח ופלפל.
  4. בעזרת מגבת נייר מסירים את עודפי המלח מהעוף, עד שהעור נקי ממלח.
  5. ממלאים את העוף באורז, סוגרים את פתח המילוי בעזרת שני שיפודי עץ (כדי שהאורז לא ייצא).
    מושחים את העוף בשמן זית, מפזרים פלפל שחור גרוס וטימין מיובש. מניחים את העוף על הפטריות ומכסים בנייר אפייה.
  6. מכניסים לתנור לשעה, כעבור 20 דקות, מסירים את נייר האפייה והופכים את העוף, צולים אותו עוד 20 דקות והופכים שוב לאחר 20 דקות לקבלת צבע שחום ויפה.
גודל פונט
ניגודיות