עראיס בקר לצד סלט עגבניות נענע וסומק

עד 30 דקות

חומרים:

  • 1/2 ק”ג בשר בקר
  • 1/4 כפית בהרט
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1 כפית שטוחה של מלח
  • קמצוץ פלפל שחור טחון
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • כ -5 עלים בודדים של נענע טרייה
  • 1/2 בצל לבן קצוץ דק
  • 1 כף צנוברים (לא חובה אבל מאוד מוסיף)
  • 1 שן שום גדולה כתושה או שתיים קטנות
  • 5 פיתות חצויות לחצי
  • תרסיס שמן זית

חומרים לסלט עגבניות שרי:

  • חופן עגבניות שרי חתוכות לחצי
  • 10 עלים של נענע טרייה
  • 1/2 פלפל חריף חתוך לפרוסות דקות
  • בצל סגול קטן פרוס
  • 1 כפית שטוחה של מלח
  • 1 כפית סומק
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 לימון סחוט

אופן הכנה:

1. מערבבים היטב את הבשר עם כל המרכיבים.

2. חוצים את הפיתות לחצי ולמלא בכל פיתה כמות נדיבה וצפופה של בשר.

3. מחממים מחבת פסים ללא שמן. על כל חצי פיצה מרססים כמות נדיבה של שמן מכל הכיוונים ומטגנים מכל הצדדים, כולל הצד העליון והפתוח של הפיתה. (בעדינות שלא תיקרע).

4. מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים את כל הפיתות שטוגנו על נייר אפיה.

מבשלים כ-10 דקות נוספות בתנור.

הכנת הסלט:

חוצים את העגבניות לחצי ומוסיפים את שאר המרכיבים.

מערבבים ומתבלים בסמוך להגשה.

(מומלץ מאוד להגיש עם טחינה)